Hostinskí súťažili v príprave sladkých pokrmov

minDňa 5.12.2023 si žiaci I. ročníka učebného odboru hostinský/hostinská zmerali svoje sily v súťaži zručnosti v príprave sladkých pokrmov.  V rámci predmetu odborný výcvik si žiaci svedomite pripravili recepty, podľa ktorých v skupinách pripravovali pokrmy.  Hlavnou podmienkou súťaže bolo využitie vybraných ingrediencií, ktorými boli škorica, jablká, zázvor, pomaranč a tekvica. Zvolené ingrediencie boli vyberané na základe sezónnej ponuky.  Žiaci museli pripraviť pokrm a použiť minimálne dve stanovené ingrediencie. Po konzultácii s majsterkou odborného výcviku, žiaci pripravili jablkovo-škoricové muffiny, jablkový koláč a kuracie prsia plnené pomarančom a jablkom, ktoré podávali s pečenými zemiakmi. Porota hodnotila chuťové vlastnosti pokrmov a taktiež estetický vzhľad, na základe týchto kritérií rozhodla, že všetky pokrmy si zaslúžia prvé miesto a súťažiacich odmenila diplomom a sladkými odmenami.

 

Mgr. Simona Podolanová
majsterka odborného výcviku